Росія здригнеться від залізного поступу столітнього ворога, якого пробудила від сну пацифізму: Агресія РФ привела до давно небаченого буму в оборонній промисловості Німеччини, найбільшої "кузні" Європи

Зброю прискоренно виробляють по всій країні, навіть у невеликих містечках.

Путін забезпечив Німеччині бум в оборонній промисловості

В оборонній промисловості Німеччини зростає бум, а її підприємства здійснюють міжнародну експансію. Про це свідчать нові угоди в оборонному секторі, пише Deutsche Welle.

Зокрема, йдеться про купівлю у (сусідній з Україною) Румунії компанії Automecanica Medias, що займається виробництвом і ремонтом військової автомобільної техніки. Також показовим є контракт на поставку нової партії вузлів і компонентів для складання сотень бронетранспортерів Fuchs 2 на спеціально збудованому заводі в Алжирі.

Зазначається, що обидві новини, які надійшли наприкінці січня – на початку лютого, пов'язані з концерном Rheinmetall із Дюссельдорфа, який завдяки постачанню бронетехніки, знарядь і боєприпасів для України став, мабуть, найвідомішим німецьким виробником озброєнь.

Водночас Німеччина знаходиться на п'ятому місці серед найбільших експортерів зброї у світі після США, Росії, Франції та Китаю. А 2023 року поставки за кордон озброєнь досягли рекордних 12,2 мільярда євро.

За словами журналістів, військові заводи часто розташовані у німецькій глибинці і є там містоформувальними підприємствами. Наприклад, ракети Taurus, які так просить Україна, виробляють у маленькому баварському містечку. А "у старовинному місті спаржі Шробенгаузен, яке дедалі більше стає ще й містом зброї", розпочалася підготовка до виконання багатомільярдного замовлення НАТО по випуску ракет для американської системи ППО Patriot.

Замовлення отримав німецький підрозділ оборонного концерну MBDA, який створив фірму в Шробенгаузені спільно зі шведською компанією Saab Dynamics. А співвласниками MBDA, своєю чергою, є європейський концерн Airbus, британська компанія BAE Systems та італійська Leonardo. Тому це загальноєвропейський проект.

У статті також вказують, що для європейського аерокосмічного концерну Airbus участь у MBDA є лише одним із цілої низки військових проектів. Один із найбільших військових заводів Airbus розташовується в іншому старовинному баварському містечку – Манхінгу. Там випускають багатоцільові винищувачі четвертого покоління Eurofighter Typhoon. До 2030 року підприємство забезпечене замовленням на 58 машин для ВПС Німеччини та Іспанії.

Водночас ключові компоненти військових літаків незабаром випускатимуть і в німецькому містечку Венце біля кордону з Нідерландами. Тут 1 серпня 2023 року було дано офіційний старт будівництву заводу, на якому гіганти військової промисловості США Northrop Grumman і Lockheed Martin встановлять автоматизовану монтажну лінію з новітніми американськими технологіями. Виробництво має стартувати уже в 2025 році.

Автори статті додають, що відомий концерн Rheinmetall виробляє зброю по всій Німеччині, маючи понад 60 дочірніх фірм і виробничих майданчиків. Там, зокрема, виготовляють снаряди калібром 35 мм для самохідних зенітних установок Gepard, які постачають Україні. До великого списку оборонної продукції, яку Rheinmetall постачає Україні, входять також танки Leopard 2 і гаубиці Panzerhaubitze 2000 (PzH).

Водночас ракети IRIS-T виробляє у містечку Юберлінген оборонний підрозділ багатопрофільної компанії Diehl. Такі ракети постачають Україні, а цього року продадуть Саудівській Аравії.

В виданні підкреслюють, що бум на замовлення зброї, який розпочався в цій галузі, забезпечить кваліфікованою роботою та високими доходами жителів багатьох регіонів ФРН. І він тривати ще довго, враховуючи затяжну війну України з Росією.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...