Росія знищила одного з найпотужніших виробників яєць в Україні - загинув майже 1 млн птахів

Війська Росії з 1 травня регулярно обстрілювали птахофабрику "Фенікс" у Слов'янському районі Донецької області, яка була однією з найпотужніших у регіоні - щодня даючи по півмільйона яєць. Через російські удари там загинули 800 тис. голів дорослого та молодого птаха, передають Патріоти України.

Про це розповіла речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко. Вона зазначила: загарбники обстрілювали підприємство ракетами та артилерією. "З 1 травня обстрілювали мало не щодня. Щоразу підгадуючи черговий удар під кінець зміни: о 17:30 люди завершували роботу, виходили з цехів, і за кілька хвилин починався обстріл – саме тоді, коли всі вже були на вулиці та прямували до транспорту", – йдеться у повідомленні.

Ігнатченко зазначила: загальні збитки птахофабрики від обстрілів наразі не підраховані. Проте "лише на птиці вона втратила 120 млн грн". "Росіяни бомбили пташник доти, доки не знищили буквально все. Перебили комунікації, розбили обладнання – і, відповідно, загинув увесь птах", – констатувала Ігнатченко. Наразі підприємство, де "кілька десятків курей таки вціліли", почали відновлювати. Зокрема:

  • прибирають мертвих птахів;
  • латають – де це можливо – даху;
  • відновлюють пошкоджені комунікації.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...