Росіяни зліпили дерев'яний макет знищеної субмарини "Ростов-на-Дону", але епічно зганьбились

У мережі з'явилися супутникові знімки бази Чорноморського флоту РФ у Севастополі, які розкрили кілька цікавих фактів. Одним із найбільш примітних є спроба росіян приховати потоплення підводного човна "Ростов-на-Дону", спорудивши нереалістичний дерев'яний макет. Про це повідомили в Defense Express, передають Патріоти України.

Автори матеріалу звернули увагу на погану якість макета субмарини, яку помітно навіть із космосу. Зокрема, на опублікованих знімках помітно, що російські "майстри" не тільки не доопрацювали по деталях, щоб макет мав відносно реалістичний вигляд.

Нюанс полягає в тому, що реальна довжина підводного човна "Ростов-на-Дону" становить 73,8 метра, а виріб, що імітує корпус субмарини, становить 56 метрів. Тобто макет коротший за справжній підводний човен на 17 метрів.

"Якщо ж порівнювати, наприклад, із довжиною корпусу підводних човнів проєкту 877, до якого належить субмарина "Алроса" зі складу ЧФ РФ, то там також "нестиковка", бо тут ідеться про показник у 72,6 метра", — підкреслили оглядачі.

Окремо було зазначено, що російські загарбники намагалися замаскувати місце, де лежить потоплений підводний човен "Ростов-на-Дону". Хвіст підводного човна видно під водою, і місце його ремонту накрито брезентом після переведення із сухого доку в севастопольську Кілен-бухту, де розташований 13-й судноремонтний завод. Цей брезент росіяни не знімають, частково приховуючи субмарину, яка лягла на дно після ракетного удару Сил оборони України.

Імовірно противник хотів створити враження, що ремонтні роботи на підбитій субмарині Чорноморського флоту тривають. "Водночас потоплений корабель відремонтувати в оглядовій перспективі вже навряд чи можливо. Бо на те, щоб залатати дірки та спустити на воду після першої атаки 13 вересня 2023 року, у ворога пішло близько 9 місяців", — підсумували оглядачі.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...