Росіянин, семеро родичів якого загинули під час падіння військового літака в Єйську, закликав далі бомбардувати Україну

17 жовтня у російському Єйську військовий літак Су-34, завантажений боєкомплектом, врізався у житлову багатоповерхівку. У цій авіакатастрофі мешканець Краснодарського краю Андрій Іщенко втратив сімох родичів. Незважаючи на це, росіянин заявив, що не звинувачує у події пілотів літака. передають Патріоти України.

Ба більше, чоловік хоче, щоб військові й надалі літали та обстрілювали Україну, виконуючи свій "обов'язок". Про це пише російське видання 7×7". Через падіння літака на будинок загинули брат Іщенка Олександр із дружиною Галиною (50 та 49 років), їхні діти Наталія та Антон (24 та 20 років), а також онуки Іван, Ніна та Микола (9, 8 та 6 років).

Росіянин розповів, що коли сталася аварія літака в Єйську, він зміг зв'язатися зі своїм братом. Але потім той більше не відповідав.

"Я впізнав під'їзд, став дзвонити братові, він взяв слухавку і метушливо обіцяв передзвонити, я подумав, що він стоїть біля будинку. Потім телефонував ще й ще, він уже не відповідав. Почали закрадатися погані думки, я виходив, курив і дзвонив. Я думав: хоч би був живий. Ще через кілька дзвінків думав: хоч би хтось із дітей залишився живим. Я був готовий, якщо батьки загинули, усиновити дітей. Але виявилося ось так", – розповів Іщенко.

Наступного дня він приїхав до Єйська зі свого приміського селища на впізнання родичів. Їх поховали 20 жовтня, росіянин був дуже вдячний адміністрації міста за допомогу.

Спілкуючись із журналістами, Андрій Іщенко наголосив, що він не вважає пілотів Су-34 винними у катастрофі. Такої самої точки зору дотримується його мати. Росіянин також зазначив, що льотчикам буде важко жити після того, що сталося.

"Хлопці тягнули до останнього, їм не вистачило буквально 850 метрів до лиману, щоб упасти в лиман (затока поряд із містом). Вони робили все, що могли. Я розумію, буде важко, але їм жити з цим. Головне, щоб вони літали далі, захищали наше небо, не зламалися в цій ситуації. А кого звинувачувати? Нехай розбираються компетентні органи. Я не бог і не прокурор, щоб когось звинувачувати. Ви не забувайте, що льотна техніка – це така річ: потрапляє сторонній предмет у вигляді птаха – і все", – виправдовував він пілотів.

Росіянин також заявив, що не планує переїжджати. Він вважає, що "поки російські льотчики захищають небо, в Єйську безпечно".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...