"Російська Мата Харі", незважаючи на здачу "чекістської" агентури, вірогідно таки сяде у американську в'язницю

Прокурори США рекомендувала засудити росіянку Бутіну до 18 місяців в'язниці за шпигунство

Не зважаючи на співпрацю Бутіної зі слідством, що дозволила російській шпигунці уникнути максимального вироку за свої діяння на території США, зовсім вийти "сухою з води" "жриці кохання ФСБ" не вдасться, зазначають Патріоти України.

Прокурори США рекомендували суду засудити до 18 місяців в'язниці росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля. Про це повідомляє CNN з посиланням на документи суду.

"Діяльність, яка розглядається в даному випадку, є частиною більш широкої схеми Росії для отримання інформації та встановлення зв'язків і каналів зв'язку, які можуть бути використані на користь РФ", - написали прокурори у своєму попередньому звіті.

За словами прокурорів, Бутіна не була традиційним шпигуном або "навченим розвідником", але прагнула допомогти РФ за рахунок національної безпеки США.

Вони називають її "агентом доступу" - особою, яку використовує іноземний уряд, щоб спробувати створити канал для комунікаці та дипломатії через республіканські організації.

"Якби вона успішно зробила це, ризики для США включали б шкоду для політичних процесів цієї країни, внутрішніх урядових відносин і американських зовнішньополітичних інтересів", - заявили прокурори.

Вирок мають оголосити наступної п'ятниці. "Бутіна попросила федерального суддю звільнити її з в'язниці та депортувати в РФ після 9 місяців перебування під арештом", - пише CNN.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...