Російські "і рядом нє стаялі": Німецькі стволи гармат показали дуже незначний знос в умовах інтенсивного застосування Україною

САУ PzH 2000, фото – 43-я ОАБр

Видання National Defense Magazine в одному зі своїх матеріалів розповідає, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 році і експлуатація нашими Збройними Силам на полі бою низки різних зразків артилерійських систем підкреслили потребу в сучасних зразках артустановок на полі бою і сьогодні виробники зосереджені на тому, щоб розширити можливості польової артилерії — від збільшення дальності та точності снарядів і до поновлення виробництва тих чи інших систем (наприклад, у США виділили 50 млн доларів, щоб поновити випуск гаубиць M777).

Разом з тим, як відзначають у National Defense Magazine, на полі бою в Україні довели свою витривалість стволи таких артилерійських систем, як, наприклад, PzH 2000, що озброєна гарматою L52 з довжиною ствола у 52 калібри.

"Ми отримали пряму відповідь від українського начальника артилерії...Їм подобається мобільність гаубиці [йдеться про PzH 2000] і точність як зброї, так і протитанкового боєприпаса SMArt 155, який дійсно зарекомендував себе в Україні", — відзначає Джон Мілнер, директор з розвитку бізнесу, озброєння і боєприпасів американського центру компанії Rheinmetall у контексті вибору гармати L52 для війська США.

Зокрема в матеріалі відзначається таке — що огляд стволів тих САУ PzH 2000, які були передані на ремонт, демонструє насправді не такий вже і значний знос стволів, попри те, що багато систем здійснили від 4000 і аж до 9000 пострілів. Водночас раніше гендиректор оборонного концерну Rheinmetall Армін Паппергер відзначав, що стволи у САУ PzH 2000 демонстрували дійсно рекордний показник у 20000 пострілів. При цьому за його ж словами нормативний показник для цієї артилерійської системи становить близько 4500 пострілів, після чого ствол рекомендується замінувати на новий.

З огляду на потреби в стволах Українського війська, а також "інших факторів" у Rheinmetall фактично збільшили потужності виробничої лінії та "наразі ми виробляємо стволи як для великокаліберних танків, так і для 155-мм гаубиць на одній лінії з темпом приблизно 200 штук на рік", каже Мілнер.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...