"Российский спецназ убивает украинцев на Донбассе при помощи французского оборудования", - Бутусов (фото)

Sagem Jim LR – це один з найбільш сучасних і якісних приладів спостереження поля бою, який входить в комплект екіпіровки сучасного французького бійця FELIN.

Президент Володимир Зеленський зобов’язаний виступити з протестом проти відправки Путіним на Донбас спецназу ФСБ, і проти застосування для вбивства українців біноклів Sagem JIM LR виробництва Франції. Про це написав у Facebook головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

«Дальнейшее молчание просто постыдно и оскорбляет Украину и память убитого российским спецназом сержанта Федченко. Сенсационное видео нашлемной камеры командира снайперской группы «Сокол» Центра специального назначения ФСБ РФ, от огня которой 27 февраля погиб сержант 93-й бригады Владимир Федченко, к сожалению, не получило необходимой оценки президента Владимира Зеленского и Министерства иностранных дел Украины. Власти Украины откровенно замалчивают трагедию и факт российской агрессии. Этого нельзя допустить — необходимо широкое общественное осуждение», — написав журналіст.

Бутусов зазначив, що 7 травня був оприлюднений факт застосування російського спецназу на фронті, група оснащена новітніми видами озброєння – на відео, захопленому бійцями 93-ї бригади, помітно сучасний військовий радіозв’язок і навіть мобільна система РЕБ для боротьби з дронами, розвідка 93-ї бригади у відеоролику ідентифікувала всі види озброєнь, які видають російський спецназ.

«Но известный болгарский волонтер и патриот Украины Kalin Dimitrov обратил внимание на еще один весьма специфический прибор, который бойцы 93-й не идентифицировали, а это, на самом деле, самая скандальная деталь видео и самая дорогая деталь экипировки спецназа ФСБ, которую никак нельзя добыть из донбасской шахты, и который нельзя захватить у украинцев. Это многофункциональный тепловизионный бинокль JIM LR компании Sagem (Франция), который официально закупался Российской федерацией, и состоит на вооружении спецназа ФСБ и спецназа Службы безопасности президента Путина в составе Федеральной службы охраны», — додав він.

Журналіст також пише, що Sagem Jim LR – це один з найбільш сучасних і якісних приладів спостереження поля бою, який входить в комплект екіпіровки сучасного французького бійця FELIN. На цивільному ринку таке купити не можна – це лише офіційні військові поставки.

«Руководство Украины обязано выразить протест РФ, а не позорно замалчивать очередной демонстративный факт российской агрессии. Зеленский не высказал сочувствия семье погибшего от российской пули Федченко — хотя ответственность за его гибель несет в полной мере как Главнокомандующий, при котором российский спецназ безнаказанно воюет на Донбассе, и при котором украинские снайперы не получают необходимое вооружение для контрснайперской борьбы», — написав журналіст.

МЗС України, додав Бутусов, зобов’язаний висловити протест Франції і вимагати припинити постачання озброєнь для вбивства українців до РФ. «Без поставок запасных частей россияне не смогли бы столько лет эксплуатировать бинокли. Есть веские подозрения, что Sagem может нарушать эмбарго на поставки вооружений в РФ. Этот вопрос требует расследования», — резюмував він.


"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...