Розмова із Зеленським про моряків означає, що Кремль не грає проти нього на виборах, - росЗМІ

В нинішній виборчій кампанії Москва грає за Медведчука, але не проти Зеленського.

Президент РФ Володимир Путін розуміє, що домовлятися про постачання газу і звільнення моряків доведеться з діючим президентом Володимиром Зеленським, а не своїм кумом Віктором Медведчуком. Про це пише оглядач видання "Комерсант" Максим Юсін, повідомляють Патріоти України.

"Домовлятися про долю Донбасу, умови транзиту газу, звільнення військовополонених і моряків доведеться все одно не з опозицією, а з реальною владою, тобто з командою нового президента і тіньовими гравцями, які стоять за нею. У Кремлі це, мабуть, розуміють. Інакше чим пояснити явні жести на адресу президента України, наприклад, телефонна розмова з ним Володимира Путіна? Якби Москва грала проти Зеленського, цю розмову під слушним приводом цілком можна було б відкласти і провести вже після виборів. Але цього зроблено не було. Розмова не просто відбулася, а й, судячи з усього, мала практичні результати, наслідком чого стала помітна активізація зусиль щодо звільнення утримуваних осіб", - зазначає журналіст.

На його думку, в нинішній виборчій кампанії Москва грає за Медведчука, але не проти Зеленського. "Як видається, Кремль цілком влаштовує сценарій, в якому прихильники президента сформували б однопартійну більшість, не вступаючи в коаліцію з національно орієнтованими рухами типу "Голосу" Святослава Вакарчука. У цьому випадку можливі два варіанти, обидва для Москви непогані: або укласти з новим керівництвом України масштабні, немислимі раніше домовленості стосовно Донбасу та інших питань, що дозволило б зменшити напругу у відносинах із Заходом і наблизити зняття європейських санкцій; або, переконавшись у недоговороздатності навіть цієї української влади, донести до того ж Заходу думку - з Києвом вести справи неможливо, до конструктивного діалогу він не здатний, тому давайте розблоковувати наші відносини без оглядки на нього", - робить висновок Юсін.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...