Розмова на трьох: Путін обговорив з Шольцем і Макроном можливість зняття санкцій

У суботу, 28 травня, відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном і федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцем, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Кремля, одним з обговорюваних питань було зняття санкцій. Російський лідер обґрунтував необхідність зняття санкційних обмежень проблемами в області глобальної продовольчої безпеки.

"Володимир Путін аргументовано і на основі конкретних даних роз'яснив реальні причини труднощів з поставками продовольства, які стали наслідком помилкової економічної та фінансової політики західних країн, а також введених ними антиросійських санкцій. Зі свого боку Росія готова сприяти знаходженню варіантів для безперешкодного експорту зернових, включаючи вивезення українського зерна з чорноморських портів. Знизити напруженість на світовому продовольчому ринку дозволить і нарощування поставок російських добрив і сільгосппродукції, що, зрозуміло, вимагатиме зняття відповідних санкційних обмежень", - доповідає Кремль.

Крім того, відбувся "поглиблений обмін думками" щодо ситуації в Україні. Путін, зокрема, заявив про налагодження "мирного життя" в зруйнованому і захопленому росіянами Маріуполі та інших містах Донецької та Луганської області, що знаходяться під окупацією.

Також Путін заявив, що Росія готова до "відновлення діалогу" з Києвом і вкотре висловив невдоволення поставками зброї Україні. "Лідери домовилися продовжити контакти", - резюмує Кремль.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...