Розпалювання ворожнечі між народами: МЗС України твердо відреагувало на висловлювання посла Ізраїлю щодо стадіону Шухевича

В МЗС України наголошують, що дипломати повинні працювати над зміцненням дружби та взаємної поваги між українським та ізраїльським народами, а не навпаки як наразі, зазначають Патріоти України.

Так речник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко відреагував на слова посла Ізраїлю в Україні Джоеля Ліона, який засудив рішення Тернопільської міської ради присвоїти місцевому стадіону ім'я Героя України, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

"Ми рішуче засуджуємо рішення Тернопільської міської ради присвоїти міському стадіону ім'я сумнозвісного Гауптмана #SS Schutzmannschaft 201 Романа Шухевича і вимагаємо негайного скасування цього рішення", - заявив посол.

"Збереження національної пам'яті українського народу залишається одним з пріоритетів державної політики України. Дискусії у цій сфері мають проходити на рівні істориків. Натомість дипломатам слід працювати над зміцненням відносин дружби і взаємної поваги між народами, а не навпаки", - написав пан Ніколенко у Twitter.

Варто зазначити, що це не перше недипломатичне висловлювання Джоеля Ліона на посаді посла Ізраїлю в Україні. Прдставник дружньої країни зокрема неодноразово засуджував ходи на честь провідника ОУН Степана Бандери.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...