Розповідав про замахи російських спецслужб на політемігрантів: У Відні вбито особистого ворога Кадирова, котрий просив політичного притулку

У суботу, 4 липня, в Австрії вбили росіянина Маміхана Умарова, який неодноразово критикував главу Чечні Рамзана Кадирова, повідомляють Патріоти України з посиланням на ORF.

Виявилося, о 19:30 за місцевим часом, біля торгового центру G3, один чоловік вистрелив іншому в голову, від чого останній помер. До розшуку підозрюваного залучили гелікоптер. Автомобіль вбивці виявили в Лінці. Водія затримали, він не чинив опору.

Як уточнили в поліції, у вбитого російський паспорт, він звертався за політичним притулком.

За даними представника поліції, потерпілий, "ймовірно, чеченець". Того, хто стріляв поліція також вважає уродженцем Чечні.

"Кавказ.Реаліі" повідомляє, що вбитий - Маміхан Умаров, відомий як Анзор з Відня.

Умаров в соцмережах і різних інтерв'ю заявляв про себе, як про колишнього найманця. Він називав себе екс-співробітником міністерства шаріатської державної безпеки сепаратистської республіки Ічкерія, розповідав про зв'язки російських спецслужб з замахами на політемігрантів і колишніх чеченських сепаратистів в Європі.

"Цю людину тільки що вбили пострілом в голову. В Австрії, у Відні. Мартін Бек, також відомий, як Анзор. Народився в Чечні, жив в Австрії. За власним твердженням, більше десяти років поспіль, приймав замовлення на теракти і ліквідацію громадян різних країн. Говорив, що по Україні з ним обговорювали два кривавих "замовлення" - на Аміну Окуеву з Адамом Осмаєва і на Ігоря Мосійчука", - написав у Telegram відомий журналіст Ігор Цаплієнко.

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...