Розведення сил: Російсько-терористичні війська можуть швидко захопити Маріуполь та Сєверодонецьк

Олексій Гончаренко нагадав, що декілька років тому була спроба розведення військ.

Олексій Гончаренко. Фото: Слово і діло.

Метою відведення військ на Донбасі може бути взяття Росією штурмом Сєверодонецька і Маріуполя. Таку думку висловив народний депутат, фракціъ "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, передають Патріоти України.

Нардеп нагадав, що декілька років тому була спроба розведення військ. "Кілька років тому була спроба розведення військ. Чим вона завершилась? Україна війська відводила, а наші вороги не відводили війська і, навпаки, захоплювали територію. Це реальність, ми з цим стикалися. Що нам кажуть, що сьогодні буде по-іншому? Нічого. Ми поки що не маємо жодних підстав думати, що сьогодні буде по-іншому. Ми сьогодні не розуміємо, чому… Ось дуже важливе питання. Чому Путін виставляє розведення військ як умову?", - розповів Гончаренко.

"Коли він виставляв "формулу Штайнмаєра", а насправді "формулу Путіна" як умову – там зрозуміло. Бо там написано: тимчасовий статус на постійній основі – це фактично означає федералізацію. Там написано: вибори під контролем ОБСЄ – в цілому, які відповідають стандартам. "В цілому" – це означає взагалі ніщо. Тобто це означає, що там можна будь-що зробити, і сказати, що там були вибори. Я хоча б це розумів – чому це його умова.

А чому тут? Бо він просто такий дурний, що йому треба той один кілометр? Не вірю. А якщо врахувати, що Золоте – це є напрямок на Сєверодонецьк, а це ключове місто Луганщини, а Петрівське – це напрямок на Маріуполь, ключове місто Донеччини, яке сьогодні контролює Україна… це найбільші два міста Донеччини і Луганщини відповідно. І все це дійсно перед зимою. І я хочу вам нагадати, коли відбувся останній великий наступ російських військ – це було взимку 2015 року. Я особисто був під Дебальцевим і все це бачив на власні очі. І тут в мене велике вже занепокоєння: а чи не є на меті просто взяти штурмом Сєверодонецьк і Маріуполь?", - додав Гончаренко.

Джерело: Прямий

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...