Розвідали та потужно вдарили: У ЗСУ розкрили деталі знищення сотень окупантів у Макіївці

Стали відомі нові подробиці знищення кількох сотень російських окупантів в результаті удару по розташуванню загарбників в Макіївці Донецької області, передають Патріоти України.

За словами спікера Східного угруповання військ Сергія Череватого, багато мобілізованих росіян розмістили у великих приміщеннях, не пристосованих для того, щоб ховатися в разі небезпеки. Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Представник ЗСУ уточнив, що версія російського військового командування про те, що українські військові виявили та знищили базу ЗС РФ у Макіївці Донецької області завдяки використанню окупантами мобільних телефонів, є смішною. Він пояснив, що російських солдатів не змогли приховано розмістити, в результаті чого ЗСУ встановили ціль.

"Звичайно, використовувати телефони - це локація і це помилка. Але ця версія виглядає дещо смішно", - сказав український військовий.

Він також звернув увагу на те, що багато мобілізованих росіян не дуже навчені і злагоджені, при цьому їх розмістили у великих приміщеннях, не пристосованих для того, щоб ховатися в разі небезпеки.

"Зрозуміло, що не це (використання телефонів, — ред.) було головною причиною. Нею було те, що вони не змогли розмістити приховано цей особовий склад. Чим скористалися ми, розвідавши ціль і потужно знищивши її", — додав Череватий.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...