Розвідка Британії вказала на велику проблему військ РФ - "бавовна" в Макіївці стала ще одним доказом

Путінська армія та її командири мають велику проблему в своїх рядах. Йдеться про те, що окупаційне командування збирає в одному місці особовий склад, склад боєприпасів та військову техніку. "Бавовна" в тимчасово окупованій Макіївці стала ще одним доказом цього. Про це повідомила розвідка Британії у своєму Twitter-акаунті, передають Патріоти України.

"31 грудня 2022 року Україна завдала удару по будівлі ПТУ в місті Макіївка, що утримується Росією, недалеко від Донецька, яку РФ майже напевно захопила для використання у військових цілях", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що внаслідок удару будівля була повністю зруйнована і, як підтвердили в російському міноборони, загинуло 89 окупантів.

З огляду на масштаби пошкоджень, існує реальна ймовірність того, що боєприпаси зберігалися поряд із розміщенням військ, які вибухнули під час удару, викликавши вторинну детонацію.

Примітно, що будівля була розташована всього за 12,5 км від Авдіївського сектору лінії фронту, який є одним із найзапекліших районів конфлікту. "Російські військові мають досвід небезпечного зберігання боєприпасів задовго до нинішньої війни, але цей інцидент показує, як непрофесійні дії сприяють високому рівню втрат у Росії", – зазначили британські розвідники.

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...