Самі ж додому повернуться у мішку: Окупантам пропонують вбивати українців в обмін... на списання боргів за комуналку (відео)

Росіян агітують підписувати контракти зі збройними силами РФ та вирушати на війну в Україну обіцянками списання боргів. Ще до початку "часткової мобілізації" "добровольців" для окупаційної армії у Росії вербували шляхом гіпотетичного списання заборгованості за комунальні послуги, передають Патріоти України.

При цьому тих, кому обіцяли погашення заборгованості з квартплати за службу "на кордоні з Україною", майже одразу кидали на передову. Про це співробітникам Служби безпеки України розповів один із полонених російських окупантів.

Як зазначив полонений, повістку з одного з військкоматів Бєлгорода він отримав ще наприкінці літа, ще до оголошення "часткової мобілізації" у Росії. Вибір саме на нього впав через те, що майбутній окупант фігурував у списках боржників зі сплати комунальних послуг.

"Мені запропонували, оскільки у мене багато боргів і заборгованість із квартплати, запропонували списання боргів в обмін на підписання контракту", – розповідає чоловік, який став стрільцем збройних сил РФ.

Він також зазначив, що "новобранців" обіцяли тримати на кордоні з Україною. Однак прогнозовано обдурили. Вже за тиждень після підписання контракту новоспечених "солдатів" перекинули в зону бойових дій на Донецькому напрямку.

Під вогнем ЗСУ "добровольчий" підрозділ було вщент розбито за тиждень. Ті ж, кому вдалося вціліти, вирішили добиратися пішки до російського кордону. Та після понад трьох тижнів блукань цього уродженця Бєлгорода взяли в полон бійці Сил оборони України.

"Не відомо, чи списали цьому добровольцю його борги. Але свою гру в рулетку зі смертю він таки виграв, бо вцілів, на відміну від більшості своїх "колег". Усім шукачам вигод на війні в Україні СБУ рекомендує не ризикувати. Якщо у вас є знайомі, які зрозуміли, що опиняться чи опинилися не на своїй війні, хай телефонують на "гарячу лінію життя". За номерами +380665803498 та +380931192984 можна дізнатися, як здатися в полон і зберегти життя", – наголосили в СБУ.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...