Операція "добити Медведчука"? СБУ проводить обшуки в мережі автозаправок, пов'язаних з кумом Путіна

У четвер, 11 березня, Служба безпеки України (СБУ) і Державна податкова служба (ДПС) проводять масштабні обшуки на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco, яку пов'язують з кумом президента Росії Віктором Медведчуком, проти якого напередодні ввели санкції. Про це повідомляє enkorr.ua з посиланням на співробітника в центральному офісі компанії, передають Патріоти України.

"У нас маски-шоу у всіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження", - заявив він. За словами джерела, силовики вилучають документацію і комп'ютери.

Як повідомляв "Цензор", мережа Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу компанії "Роснефть", який у 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group SA через споріднену Glusco Energy SA.

ТОВ "Глуско Україна" раніше стало ексклюзивним постачальником зрідженого газу з заводів російської "Роснефти" і найбільшим імпортером цього палива в Україну. Компанією офіційно володіє швейцарська Glusco energy SA ізраїльського бізнесмена Нісана Моїсеєва, який є другом Віктора Медведчука.

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....