СБУ затримала російську інформаторку, яка коригувала удари по бійцях ЗСУ під Бахмутом (фото)

Служба безпеки України затримала інформаторку спецслужб РФ, яка передавала російським окупантам інформацію про розташування Сил оборони на Донеччині. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

Зазначається, що через інформаторку окупанти намагалися дізнатися дані про місця базування та напрямки руху українських бійців, які залучені до контрнаступальних операцій у районі Бахмута.

Підозрювана передавала росіянам координати тимчасової дислокації та руху десантних підрозділів Збройних сил України у напрямку передової.

За даними СБУ, фігуранткою виявилася мешканка прифронтової Костянтинівки Донецької області, яка потрапила у поле зору окупантів «завдяки» розповсюдженню на прокремлівських інтернет-ресурсах даних про переміщення ЗСУ у регіоні.

Повідомляється, що співробітники СБУ своєчасно викрили фігурантку та поінформували командування українських військ про можливі загрози з боку агресора, що дозволило провести комплексні заходи для убезпечення Сил оборони за вказаними локаціями. Під час обшуків у затриманої виявлено мобільний телефон, у якому знайшли листування з агресором.

Фігурантці повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ (ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України). Наразі підозрювана перебуває під вартою, їй загрожує до 8 років ув’язнення.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...