Сенат Франції проголосував за визнання Нагірного Карабаху. Азербайджан вже відреагував

"За" висловилися 305 сенаторів, проти — 1.

Верхня палата парламенту Франції проголосувала в середу, 25 листопада, за резолюцію щодо визнання Нагірного Карабаху. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на RFI.

"За" висловилися 305 сенаторів, проти — 1. Текст, який не має законодавчої сили і носить рекомендаційний характер, спільно запропонували розглянути депутати правої партії "Республіканці", центристи (фракція UDI-Union centriste), Соцпартія, фракція CRCE (в основному, що складається з комуністів) і екологісти.

Проти прийняття документа в ході обговорення висловилися представники ультраправої партії "Національне об'єднання". Це перший випадок, коли орган влади у Франції закликає визнати Нагірний Карабах, зазначив Брюно Ретайо, голова фракції "Республіканці" після внесення пропозиції на порядок денний Сенату.

"Це прем'єра. Майже двадцять років тому, Франція першою з усіх націй світу визнала геноцид вірмен. І ймовірно, ми будемо першими, хто 25 листопада проголосує за резолюцію, яка засуджує дії пана Ердогана і вимагає також проведення міжнародного розслідування щодо військових злочинів, скоєних, зокрема, в Нагірному Карабаху, але головне — вимагає визнання Нагірного Карабаху", — оголосив сенатор 19 листопада в ефірі Sud-Radio.

Резолюція пропонує уряду "визнати Нагірно-Карабахську Республіку і перетворити це визнання на інструмент переговорів з метою встановлення міцного миру". Сенат Франції також у своєму документі засудив "засуджує військову агресію Азербайджану, проведену за підтримки турецької влади та іноземних найманців і вимагає негайного виведення Азербайджанських Збройних сил і їх прихильників з територій, захоплених в результаті військових операцій, проведених в Нагірно-карабаському регіоні з 27 вересня 2020 року".

Зі свого боку в адміністрації президента Азербайджану Ільхама Алієва заявили, що ухвалена резолюція – це лише "звичайний аркуш паперу". У жовтні Алієв попереджав, що негайно розірве дипломатичні відносини з будь-якою державою, яка визнає незалежність Нагірного Карабаху.

Водночас прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вважає резолюцію "історичним документом". Так само відреагували і в так званому МЗС невизнаного Карабаху.

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...