Ще один злочин агресора: Окупанти вивозять із Херсонщини у Крим дітей закатованих та розстріляних активістів

Російські військові злочинці продовжують викрадати дітей на тимчасово окупованих територіях України. Лише до одного міста окупованого Криму Феодосія терористи вивезли понад дві тисячі дітей віком від 4 до 17 років, передають Патріоти України.

При чому найчастіше серед них зустрічаються діти закатованих та розстріляних активістів, волонтерів та колишніх військовослужбовців. Про це повідомляє "24 канал" із посиланням на джерела в українських спецслужбах.

Путінські окупанти брешуть, що вивозять дітей нібито подалі від бойових дій, але насправді йдеться про примусове розлучення дітей із батьками. Величезна кількість викрадених дітей зафіксована у Херсонській та Запорізькій областях. Слід зазначити, що батьків більшості дітей російські терористи вбили. Найчастіше це колишні військовослужбовці, волонтери чи активісти.

Крім того, дітей вивозять із Херсонської області разом із командуванням російської окупаційної армії. Таким чином терористи використовують неповнолітніх як живий щит.

У спецслужбах зазначили, що окупанти розглядають викрадення дітей із проукраїнських сімей саме як спосіб покарання батьків. Серед викрадених неповнолітніх українців багато таких, батьки яких виступали проти російської агресії. Примітно, що з південних регіонів України загарбники викрадали дітей за заздалегідь підготовленими списками. Їх відловлювали на вулиці, у школах та дитячих садках, примусово відбирали у будинках та квартирах.

Після цього загарбники переправляли автобуси з викраденими до різних міст Криму, де їх на якийсь час заселяють до лікарень та шкіл. Згодом, коли дітям знаходять нову "сім'ю" або визначаються з дитячим будинком, їх перевозять на територію Росії.

Варто зазначити, що мешканців країни-терориста мотивують "усиновлювати" українських дітей різними виплатами та впливом пропаганди. Зокрема, з початку повномасштабної війни в РФ запустили пропагандистську кампанію із закликами "врятувати знедолених дітей".

"Фактично ж йдеться про акт геноциду, адже всіх малюків примусово виховуватимуть у ворожому для них культурному середовищі. Крім того, примусове розділення родин, за задумкою окупантів, має бути своєрідним покаранням їх батьків за проукраїнську позицію. Так, більшість дітей, яких вивезли до Феодосії, є членами родин активістів, ветеранів та волонтерів з Херсону. Деяких батьків загарбники розстріляли чи закатували. Інші – досі перебувають на підвалах", – повідомили джерела у спецслужбах.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...