Ще точніша зброя! Туреччина розпочала серійне виробництво боєприпасів із лазерним наведенням для Bayraktar TB2

У Туреччині розпочали масове виробництво найновішого мініатюрного боєприпасу Bozok для безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Снаряд наводиться на ціль лазерним променем, має більш потужну проникну бойову частину й дальність до 15 кілометрів, передають Патріоти України.

Bozok розроблений науково-дослідним інститутом оборонної промисловості TÜBITAK SAGE й раніше пройшов кілька успішних вогневих випробувань, передає Daily Sabah. Ця компанія зараз на фінальній стадії розробки вітчизняних ракет класу "повітря-повітря" Bozdoğan і Gökdoğan.

Випробування нового боєприпасу для БПЛА показали, що діапазон його дії збільшено до 15 із початкових 9 кілометрів. Розробники сподіваються підвищити цей параметр ще більше.

"Ми дивимося, де можемо просунутися далі. Ми прагнемо ще більшого радіусу дії", – сказав менеджер TÜBITAK SAGE Гюркан Окумуш.

Крім того, підприємство зараз створює ще більш ефективну боєголовку для Bozok і коригує його дальність, попереду нові випробування.

Нинішня версія Bozok має більш легку та компактну конструкцію порівняно з MAM-L (саме останні снаряди зазвичай використовуються турецькими безпілотниками). Це дозволяє забезпечити експлуатаційну сумісність із дронами, де вага має вирішальне значення.

Точність наведення нового снаряда досягається за допомогою напівактивної лазерної системи. Вона працює за допомогою датчиків наближення. Додамо: у Bayraktar TB2 чотири підвіски для бомб, тобто потенційно цей БПЛА зможе нести чотири бомби Bozok.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...