Що буде з Чорноморським флотом Росії після звільнення Криму - відповідь ВМС ЗСУ

Після звільнення Криму від окупантів Росія зможе залишити свій флот у Чорному морі - на базах, розташованих на російській території, зазначив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в коментарі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Інших варіантів, окрім повного звільнення нашої території, нашого Криму, взагалі не розглядаємо. Крим буде звільнено, однозначно.Тому, звісно, після звільнення нашого Криму жодної мови про перебування там російських окупантів йти не може. В ідеалі було б чудово, якби так званий Чорноморський флот взагалі залишив би Азово-Чорноморський регіон", – сказав Плетенчук.

Він зауважує, що перебування ворожого флоту в акваторії Чорного та Азовського морів – постійний фактор небезпеки. "Але РФ є спільним користувачем Чорного моря – тому на їхніх берегах ці бази можуть і далі зберігатися", – додає він, маючи на увазі перебазування ЧФ Росії до Новоросійська (Краснодарський край).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...