"Що ви нам не кажете?": Лідер німецької опозиції розкритикував Шольца через позицію щодо Україні

Німецька опозиція обрушилася з критикою на канцлера ФРН Олафа Шольца за небажання прямо сказати про те, що Україна має виграти цю війну. Його також звинуватили у порожніх розмовах щодо постачання озброєння Києву. Як пише Bild, із різкою критикою виступив голова парламентської фракції ХДС/ХСС Фрідріх Мерц. Перепалка сталася, коли Шольц виступав у Бундестазі, передають Патріоти України.

"Що ви нам не кажете, канцлере?" – запитав Мерц. Він зазначив, що Шольц просто каже, що Росія не має виграти цю війну і що Україна має стояти на своєму. Проте Мерц зажадав, щоб канцлер чітко заявив, що "Україна має виграти війну", а Росія повинна принаймні відступити за лінію зіткнення до 24 лютого.

"Чому б вам просто не сказати це дуже чітко? Чи є там другий контекст?" – риторично запитав Мерц. Шольц на це, як пише Bild, повторив свою мантру: "Путін не винен і не виграє цю війну". Він також заявив Мерцу, що для Німеччини буде зарозуміло і абсолютно недоречно обговорювати, що має робити Україна. Шольц заявив, що тільки сама Україна ухвалює рішення, "і ніхто інший, пане Мерц".

Лідер опозиції також розкритикував Шольца через те, що канцлер більше місяця не виконує розпорядження Бундестагу про постачання важкого озброєння в Україну. Він додав, що в ЄС також "нині є лише невдоволення, є розчарування щодо незрозумілої ролі Німеччини та є реальний гнів щодо вас та вашого уряду".

"Останнім часом ви говорите трохи більше, ніж зазвичай, але продовжуєте нічого не говорити", – підкреслив Мерц. Шольц же відповів, що поставки здійснювалися безперервно з початку війни. Канцлер зазначив, що в Україну вже доставлено більше 15 мільйонів патронів, сотні тисяч ручних гранат та 5 тисяч протитанкових мін.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...