"Щонайменше 50-60 поїдуть": У Раді розповіли, коли нардепи воюватимуть на фронті

Заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко заявив, що серед депутатів лише близько 180 людей - особи призовного віку. Він вважає, що така кількість особового складу на війну не вплине. Про це він повідомив в інтерв’ю "Телеграфу", передають Патріоти України.

"Якщо взяти депутатів призовного віку, які підлягають мобілізації, то це буде приблизно 180 людей. Це дві роти. На війну це взагалі не вплине, бо якщо взяти будь-яку військову частину, то мінімальна кількість особового складу — це 5-6 тисяч військових", — сказав Руслан Горбенко.

Він переконаний, що 180 людей не допоможуть армії. Проте наразі п'ять-вісім депутатів точно служить. Горбенко зауважив, що було б і більше бажаючий, проте нардепи не можуть підписувати контракт не тільки з територіальною обороню, але й з будь-якою військовою частиною. Натомість аби цивільна людина перебувала на лінії фронту, потрібне бойове розпорядження.

"Але є пропозиція, і вона міститься в правках до законопроєкту, щоб депутат мав можливість проходити військову службу у військовій частині у вільний час від сесійних тижнів за своїм бажанням", — наголосив він.

Руслан Горбенко переконаний, якщо правки приймуть, то буде більше ніж п'ять-вісім людей, які після засідання парламенту поїдуть на фронт. Зокрема, дехто може бути оператором БПЛА, а хтось водієм вантажівки. "Щонайменше 50-60 депутатів поїдуть, і будуть приписані до окремої військової частини", — додав він.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...