"Щупальця" Держдепу дістануть і в Європі: ЄС вітає санкції США проти Коломойського

ЄС через особливості власної санкційної системи не може запроваджувати обмеження іноземцям за корцпцію скоєну за межами Союзу, однак сприяти США у цьому питанні в рамках угод про видачу злочинців, ніхто не забороняє.

Євросоюз схвально оцінює санкції США, запроваджені проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Про це у відповідь на запит Deutsche Welle сказав речник Європейської служби зовнішніх справ Петер Стано.

"ЄС підтримує рішення Сполучених Штатів запровадити заборону на в'їзд для пана Коломойського за значні корупційні діяння під час його роботи як високопосадовця в українській владі", - цитує його DW.

Він також наголосив на важливості розслідування шахрайства у Приватбанку в Україні. Крім того, Петер Стано зауважив, що ЄС і США важливо координувати свою політику у питаннях, де вони мають спільні інтереси, і це питання вже обговорювалося під час останніх контактів на найвищому рівні.

Речник вказав на те, що у санкційних режимах Євросоюзу, які мають стосунок до України, немає "критерію, який би дозволяв накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію".

"Ми разом віримо": Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона щодо Олімпійського перемир’я

вівторок, 7 травень 2024, 10:22

Президент Китаю Сі Цзіньпін під час офіційного візиту до Парижа підтримав ідею президента Еммануеля Макрона щодо перемир’я в Україні, Секторі Гази та Судані на час Олімпійських ігор у столиці Франції. Як пише видання Le Monde, Макрон повідомив про ц...

"Не може бути й мови": Дві країни НАТО вперто тримаються за російські ЗРК і не дають їх Україні, - Forbes

вівторок, 7 травень 2024, 9:50

Як пише Forbes, Туреччина та Греція вперто тримаються за свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва і відмовляються передавати їх Україні попри вмовляння США, передають Патріоти України. На тлі загострення в Україні ЄС почав тиснути на Грец...