Шпигував для росіян: У Запоріжжі затримали 22-річного демобілізованого строковика ЗСУ (фото)

Служба безпеки України затримала у Запоріжжі 22-річного демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку країни-агресора Росії. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у п’ятницю, 20 вересня, передають Патріоти України.

Зазначається, що зловмисник шпигував за українськими військовими, які залучені до бойових дій на півдні. Найбільше росіян цікавили геолокації командних пунктів, складів з боєприпасами та українських укріпрайонів на Запорізькому напрямку. Крім того, окупанти хотіли дізнатися основні маршрути руху, орієнтовну кількість та найменування техніки Сил оборони, яка прямує на передову.

Воєнна розвідка РФ знайшли демобілізованого строковика через його батьків, які проживають на тимчасово окупованій території Запорізької області. Вони також співпрацюють із ворогом.

У СБУ зауважили, що у травні 2024 року фігурант звільнився у запас та оселився в обласному центрі. Згодом на нього дистанційно вийшов кадровий співробітник 316-го розвідцентру Головного управління Генштабу ЗС РФ, що базується у тимчасово захопленому Севастополі. Співробітники СБУ вже встановили особу окупанта.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...