Штурму Херсона не буде: ЗСУ оточать місто і спробують відрізати війська РФ від постачання, - Жданов

Армія України навряд чи влаштовуватиме лобовий штурм під час звільнення захопленого Росією Херсона. Найбільш вірогідним сценарієм є облога міста і відрізання шляхів постачання російських окупаційних військ, передають Патріоти України.

Місцевим жителям, якщо загроза зростатиме, потрібно буде залишати місто. Однак наразі загарбники ускладнили процес виїзду. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що ЗСУ, швидше за все, не влаштовуватимуть лобовий штурм окупованого Херсона. Місто, ймовірно, візьмуть в облогу і спробують перекрити постачання російського угруповання.

"Я не думаю, що це буде штурм... Я не уявляю собі ситуацію, що Збройні сили підуть у лобовий штурм на Херсон. Це, швидше за все, буде облога міста і відрізання російського гарнізону від шляхів постачання", - зазначив Жданов.

За його словами, місцеві жителі повинні самі вирішувати, чи залишати їм місто. У разі погіршення ситуації краще виїхати. Однак росіяни наразі ускладнили виїзд з Херсона.

"І якщо загроза зростає, то, звичайно ж, треба їхати... Там проблеми з виїздом, Росія розгортає комендатури, перекинуті додаткові сили Росгвардії, вони організовують додаткові блокпости і патрулі. Тому переміщення там досить ускладнене", - підкреслив Олег Жданов.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...