Шукав "центри ухвалення рішень": СБУ затримала агента РФ, який збирав координати для масованих ударів РФ по Чернігівщині (фото)

Контррозвідники Служби безпеки України встановили місцезнаходження та затримали агента РФ, який збирав координати "центрів ухвалення рішень" у Чернігівській області. Отримані дані окупанти планували використати для масованих авіаударів. Про це 19 жовтня повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Встановлено, що затриманий збирав розвіддані про дислокацію "центрів управління" Збройних сил України та СБУ, координати місцевих органів влади та лікарень, а також відстежував маршрути переміщення українських військ.

Агентом виявився мешканець Сєвєродонецька, який кілька років тому переїхав на Чернігівщину та отримав статус преселенця. Спецслужби РФ завербували його на початку вторгнення, проте виконання їхніх завдань він розпочав вже після звільнення регіону. Зрадник займався фотофіксацією об'єктів і позначав геолокацію на картах.

Дані він передавав куратору через анонімні месенджери та отримував за це гроші. Затриманому повідомлено про підозру, розповіли в СБУ.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...