Шиють "насильство щодо державного діяча!": Ляшку вручили підозру за бійку з Герусом, Рябошапка грозиться тяжкими наслідками, хочуть взяти під варту

Колишньому нардепу, лідеру “Радикальної партії” Олегу Ляшку вручили підозру за фактом бійки в аеропорту “Бориспіль” з народним депутатом від “Слуги народу” Андрієм Герусом. Трансляція відповідної процесуальної дії велася на сторінці Ляшка у Facebook.

Як повідомив прокурор, справу було відкрито за інформацією ЗМІ, жодна фізична особа заяву не подавала. Мова йде про підозру у ч. 2 ст. 346 КК (погроза або насильство щодо державного або громадського діяча).

Екснардеп довго відмовлявся підписувати документи про те, що отримав підозру, заявляючи, що вони сфальсифіковані, але в підсумку все підписав. При цьому він відмовився сьогодні давати пояснення по цій справі, запевнивши, що з’явиться за викликом суду.

Біля будівлі Бориспільської прокуратури Ляшко заявив журналістам, що прокуратура має намір клопотати у суді про запобіжний захід для нього у вигляді безальтернативного взяття під варту.

Можлива “провокація” екс-нардепа Олег Ляшка з народним депутатом фракції “Слуга народу” Андрієм Герусом може призвести до серйозних наслідків. Про це заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

“У людини з’явилася можливість знову потрапити у телевізор. І він використав момент з Андрієм Герусом. Але такі речі караються Кримінальним кодексом, тому треба вибирати. Медіапопулярність може коштувати дуже дорого”, – сказав Рябошапка.

Генеральний прокурор звернув увагу на те, що інцидент можна було б кваліфікувати як хуліганство, однак екс-нардеп напав на діючого представника влади, при цьому сам напад було скоєно у зв’язку з виконанням службових обов’язків Герусом. Таким чином, кваліфікація даного інциденту передбачає більш жорсткі санкції.

Рябошапка підкреслив, що така провокація Ляшка “може коштувати йому дуже дорого”.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...