Скільки бронетехніки має на зберіганні Росія: Аналітики назвали шалене число

Росія може мати на консервації ще близько 8,9 тисяч бронемашин різних типів, зокрема близько 3700 БМП. Про це свідчать супутникові знімки російських баз зберігання техніки, які проаналізував OSINT-аналітик High Marsed у своєму профілі в Twitter, передають Патріоти України.

Так, ретельні підрахунки техніки на знімках показують, що загалом Росія має на зберіганні близько 8917 одиниць легкої бронетехніки (БТР-60/70, БРДМ-2 і МТ-ЛБ), в тому числі 3677 БМП. Йдеться лише про ті машини, які зберігаються під відкритим небом і так можуть бути пораховані. Скільки бронетехніки має Росія на зберіганні в закритих ангарах – невідомо.

При цьому частина супутникових знімків, за якими робився підрахунок, вже досить давні – 2022 і навіть 2021 року. Тобто вони могли застаріти, бо росіяни могли забрати звідти частину машин для відправки на фронт.

"Раніше я нарахував 4112 БМП на зберіганні як передвоєнну кількість, але я пропустив деякі, і справжня кількість, ймовірно, ближча до 4500-4700", – зазначає аналітик.

За його словами, в цілому той же порядок цифр наводить і авторитетне видання The Military Balance, яке на початок 2023 року нарахувала на зберіганні в Росії орієнтовно 11 тисяч бронемашин усіх типів, зокрема 4 тисячі БТР-60/70, 4 тисячі БМП-1/2, 2 тисячі МТ-ЛБ та 1 тисячу БРДМ-2.

Аналізуючи ці дані, українське видання Defense Express називає ці величезні запаси радянської техніки однією з причин того, чому російське командування так легко йде на величезні втрати своїх військ, зокрема під Авдіївкою.

"Російські загарбники цілком можуть вважати, що наявного запасу бронетехніки їм може вистачити навіть на 1-2 роки бойових дій в такому темпі та масштабі, як зараз", – йдеться в публікації.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...