"Скільки нам терпіти цю нісенітницю?": США та союзники розкритикували РФ за поширення "теорії змов"

США та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марно витрачає час Ради Безпеки ООН і поширює "теорії змов", знову висуваючи нісенітниці про те, що на території України діють якісь "військово-біологічні програми", передають Патріоти України.

"Скільки нам ще терпіти цю нісенітницю?", — звернулася до членів Ради Безпеки постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Росія раніше як мінімум двічі порушувала в Раді безпеки питання про якісь "американські програми з розробки біологічної зброї в Україні" незважаючи на те, що Вашингтон і Київ неодноразово спростовували ці твердження.

Наразі РФ наполягає на офіційному розслідуванні. Постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала звинувачення Росії «чистою вигадкою без доказів». Представники ООН, які займаються проблемами озброєнь, вже давно заявляють, що їм нічого не відомо про будь-які програми з розробки біологічної зброї в Україні.

Томас-Грінфілд заявила, що жодних українських лабораторій з біологічної зброї, які підтримує Вашингтон, не існує. Вона зазначила, що Україна, як і багато країн, має лабораторну інфраструктуру громадської охорони здоров'я для захисту від інфекційних захворювань.

"Це засідання – колосальна трата часу. Спроба відвернути увагу від звірств, які російські війська чинять в Україні, та відчайдушна тактика, щоб виправдати нічим невиправдану війну", - наголосила дипломат.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...