Скрепам краще вже тікати: В Україні підготували перших інструкторів ЗСУ, які готуватимуть бойові розрахунки "Джавелінів"

Навчання інструкторів тривало на базах Міжнародного центру миротворчості і безпеки та Школи протитанкової артилерії НАСВ.

Вперше вісім українських військових інструкторів Міжнародного центру миротворчості і безпеки Національної академії сухопутних військ пройшли курс щодо підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів “Джавелін”. Навчання провели американські військові інструктори Об’єднаної багатонаціональної групи підготовки (JMTG-U). Наприкінці навчання українські інструктори отримали відповідні сертифікати від американських колег та сертифікати Школи протитанкової артилерії НАСВ, повідомляють Патріоти України.

За словами начальника відділу підготовки артилерійських підрозділів МЦМБ підполковника Олександра Юрченка, щороку декілька бригад Збройних сил України проходять підготовку в межах програми JMTG-U. Відтак, у цих з’єднаннях з’являються підрозділи, на озброєнні яких є ПТРК “Джавелін”. Бойові розрахунки ракетних комплексів опановують свій фах на спеціальних курсах.

“Але на цьому їхній вишкіл не припиниться. Коли протитанкісти з бригадами навчатимуться у нашому Центрі — від наших інструкторів вони отримуватимуть найновіші знання щодо роботи з комплексами. Отже, їхнє завдання — навчати бойові розрахунки новим способам застосування “Джавелінів” у різній обстановці, взаємодії з іншими підрозділами на полі бою. Інструктори постійно спілкуватимуться з американськими колегами, перейматимуть їхній досвід і одразу ділитимуться новими знаннями з військовослужбовцями підрозділів ПТРК “Джавелін” із українських бригад”, – коментує Юрченко.

Навчання інструкторів тривало на базах Міжнародного центру миротворчості і безпеки та Школи протитанкової артилерії НАСВ. Донедавна у Школі готували мисливців за танками за сімома напрямками: застосування ПТРК “Стугна-П”, “Корсар”, “Фагот”, “Метис”, ПТРК, базовані на рухомих засобах “Штурм-С”, “Конкурс”, протитанкова гармата МТ-12 “Рапіра”.

“Цього року ми почали підготовку курсантів за восьмим напрямком — застосування ПТРК “Джавелін”. У нас є все необхідне: тренажери, добре підготовлені власні інструктори й відповідна матеріально-технічна база”, – каже начальник Школи протитанкової артилерії підполковник Микола Ханас.

Унікальність Javelin

Javelin – переносний протитанковий ракетний комплекс виробництва американських підприємств Raytheon та Lockheed Martin. Особливість в тому, що оператор ракетного комплексу не повинен супроводжувати і коригувати політ ракети, поки вона наближається до цілі.

Призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості – гелікоптерів або безпілотників. Розроблявся з 1986 року, прийнятий на озброєння армії США в 1996 році. Успішно використовувався в Іраку.Із 2018 року перші комплекти почали надходити до України.

Джерело: АрміяІнформ

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...