Скрепні "суперпрофесіонали": МВС Росії "світило" маршрути Путіна в чатах WhatsApp

Цей факт підтвердили двоє колишніх і один чинний співробітник структури.

Підрозділ Міністерства внутрішніх справ Росії, який відповідає за безпеку пересування перших осіб країни, три роки публікувало детальну інформацію про маршрути президента Володимира Путіна в американському месенджері WhatsApp. Таким чином, вона могла вільно виходити за межі обмеженого кола осіб в разі злому і пересилання скріншотів, повідомляють Патріоти України.

Цей факт підтвердили двоє колишніх і один чинний співробітник структури. За їх словами, крім даних про поїздки президента країни-агресора, розсекреченими могли стати і відомості про прем'єр-міністра, голову Ради Федерації РФ, керівництво Радбезу, ФСБ і лідерів іноземних держав.

Як стверджують джерела, розпорядження про обмін інформацією про пересування політичного керівництва Росії в згаданому месенджері дав командир підрозділу, полковник поліції Анатолій Макаренко. За словами колишнього співробітника структури майора Василя Ветітнєва, його начальник вимагав від кожного командира взводу створити спільний з підлеглими груповий чат в WhatsApp і передавати туди інформацію з кодової таблиці про своє місцезнаходження і пересування об'єктів держохорони. Показово, що в цій таблиці є позивні політиків, номери їх машин, час проїзду кортежу, пункти призначення і прізвища інспекторів в екіпажах супроводу.

Джерело: ВВС

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...