Скрепи уповають на пекельний бомбардувальник нового покоління: У Путіна заявили про завершення заводських випробувань Ту-160М

У Росії заявили про завершення заводських випробувань стратегічного ракетоносця-бомбардувальника Ту-160М, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Интерфакс». Перший глибоко модернізований літак отримав двигуни НК-32 другої серії.

Саме по програмі зірваної модернізації літака Ту-160М російське міністерство оборони судиться з КБ «Туполєва» і 4 березня відбувалось чергове судове засідання по цій справі.

Об’єднана авіабудівна корпорація держкорпорації «Ростех» передала для попередніх випробувань перший модернізований ракетоносець Ту-160М з новими двигунами НК-32 серії 2 (виробництва Об’єднаної моторобудівної корпорації), – заявили у «Ростех».
Ту-160 на Казанському авіазаводі

У російській держкорпорації уточнили, що після вильоту з Казанського авіазаводу літак перебазували на аеродром у Жуковському.

Політ під керівництвом льотчика-випробувача Анрі Накідянця «пройшов у штатному режимі, системи та обладнання працювали без зауважень».

Контракт між російським оборонним відомством та компанією «Туполев», на поставку першої партії стратегічних бомбардувальників Ту-160М, підписали 25 січня 2018 року.

У Росії заявили про завершення заводських випробувань Ту-160М. Перший політ модернізованого Ту-160М Фото: ОАК

Угодою замовлено будівництво 10 нових літаків Ту-160М на суму у 15 млрд рублів кожен. Перед цим заявлялось про наміри замовити 50 таких літаків.

Перший дослідний Ту-160М злетів у повітря 2 лютого 2020 року, літак створений на базі стройової машини, заплановано модернізувати під цю версію решту російських бомбардувальників.

Зовнішні літак не відрізняється від базового Ту-160, основні його відмінності це нові двигуни серії НК-32, які завдяки кращим технічним характеристикам дозволяють збільшити дальність польоту на 1 тисяч км, а також збільшений спектр озброєння.

Запуск крилатої ракети Х-101 з літака Ту-160

Ту-160 – надзвуковий стратегічний ракетоносець-бомбардувальник зі змінною стріловидністю крила, розроблених на КБ «Туполева» у 1970-1980-х роках. Призначення – ураження ядерним та звичайним озброєнням важливих об’єктів у глибокому тилу противника. Здатен нести на борту 12 крилатих ракет, розміщених у середині фюзеляжу.

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....