Скрепи в люті: РПЦ розірвала духовні стосунки з предстоятелем Елладської православної церкви за визнання автокефалії ПЦУ

Архієпископ Афінський Єроним Другий

Російська православна церква припинила євхаристійне спілкування з главою грецької православної церкви – архієпископом Афінським Єронимом 2-им. Все через те, що він визнав автокефалію Православної церкви України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Интерфакс.

Спілкування в РПЦ припинили 3 листопада. "Останньою краплею" для "Третього Риму" стало те, що архієпископ Афінський направив мирну грамоту голові ПЦУ Епіфанію, у якій заявив про офіційне визнання цієї структури.

"Це означає, що, коли патріарх Московський і Всієї Русі буде здійснювати богослужіння, він не буде поминати Афінського архієпископа (свого рівноправного колегу предстоятеля Еладської церкви.-ред.), як він уже не згадує Константинопольського патріарха. Я думаю, що вже в найближчу неділю, коли патріарх буде служити, цього поминання не буде", – наголосив голова відділу зовнішніх церковних звʼязків Московського патріархату, митрополит Іларіон.

Власне, у цьому полягає припинення євхаристійного спілкування. Водночас, за словами російських священнослужителів, це не означає, що РПЦ припиняє спілкування з усією Елладською церквою.

"Ми як і раніше будемо зберігати спілкування з усіма тими архієреями, які не визнають український розкол, а такі в Елладської церкви є", – зазначили в РПЦ.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...