Спіймали на гарячому: Житель Харкова допомагав отримати український паспорт російському диверсанту (фото)

У лютому 2022 року з 41-річним мешканцем Харкова зустрівся росіянин. Він просив його допомогти зробити паспорт громадянина України з пропискою в Донецьку для проведення підривної діяльності на шкоду суверенітету України. Харків’янин, який у минулому працював податківцем у Донецьку, повідомив, що він через свої "зв’язки" допоможе йому отримати необхідний документ, передають Патріоти України.

"Чоловік зазначив, що вказана "послуга" для громадянина сусідньої держави буде коштувати 4000 доларів, на що той погодився. Згодом росіянин надав фотокартки та 3000 доларів і повідомив, що другу частину суми передасть згодом. Пізніше ділок подзвонив своєму клієнту та сказав, що паспорт буде готовий через декілька днів, і що він очікує на другу частину суми, яку росіянин має віддати при їхній зустрічі", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

28 липня при передачі паспорта харків’янина викрили у місті Жовті Води (Дніпропетровська область) та у подальшому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди).

Обвинувальний акт направили до Дзержинського районного суду Харкова. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Правоохоронці надають кримінально-правову оцінку діям інших фігурантів вказаного кримінального провадження.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...