Сподівався, що про нього "забудуть"? СБУ затримала "чиновника" окупантів, який навів на директорку школи на Харківщині

Місцевий житель підтримав дії загарбників і прийняв їх пропозицію обійняти посаду в окупаційній адміністрації створеній державою-агресором, інформують Патріоти України.

Як установило слідство, у червні 2022 року зловмисник приступив до виконання функцій "виконуючого обов'язки помічника начальника відділу територіального управління Військово-цивільної адміністрації села Лісна Стінка Куп’янського району Харківської області".

"Чоловік добровільно обіймав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Харківської області. Встановлено, що за його вказівкою псевполіцейські прийшли до патріотично налаштованої директорки одного з навчальних закладів. Під час окупації населеного пункту, жінка сховала у себе вдома ноутбуки, печатку, штампи освітнього закладу, щоб уникнути розграбування. Так звані правоохоронці відібрали у директорки майно навчального закладу та привезли в кабінет "посадовця", — повідомив речник УСБУ харківщини Владислав Абдула.

13 лютого колаборанта затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україниі й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...