США припиняє доставку Туреччині запчастин для винищувачів F-35 через російські ЗРК

Американці заздалегідь попереджали турків про можливі наслідки їхнього рішення.

F-35. Фото: Вікіпедія.

Сполучені Штати припинили доставку Туреччині запчастин для винищувачів F-35 через закупівлю Анкарою російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Про це у понеділок заявив в.о. речника Пентагону Чарльз Саммер Джуніор, повідомляють Патріоти України із посиланням на Fox News.

“Сполучені Штати дуже чітко заявляли, що закупівля Туреччиною С-400 є неприпустимою. Допоки вони не відмовляться від доставки С-400, Сполучені Штати припиняють доставку (запчастин — ред.) й дії пов'язані з підтримкою операційної можливості турецьких F-35”, - сказав він.

Саммер також додав, якщо Анкара все ж таки закупить російські ЗРК С-400, то її подальша участі у програмі з F-35 опиниться під загрозою. Нагадаємо, Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Туреччина не відмовлятиметься від контракту з Росією на постачання систем протиракетної оборони С-400, попри заперечення США. Тоді як, заступник керівника прес-служби Держдепартаменту США Роберт Палладіно повідомляв, що в разі закупівлі російської системи ППО Вашингтон буде змушений провести перегляд участі Туреччини в програмі винищувачів F-35.

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...