США відкладають передачу Україні бойових БПЛА дальньої дії, щоб вони... не потрапили до росіян, - WSJ

Адміністрація президента США Джо Байдена могла відкласти передавання Україні бойових дронів далекого радіусу дії через побоювання, що передові технології можуть потрапити до рук Росії. Про це повідомляє WSJ, передають Патріоти України.

Як пише видання з посиланням на офіційних осіб США, понад два місяці тому Київ запросив у Сполучених Штатів чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle. Проте адміністрація Байдена не хотіла схвалювати запит, посилаючись на низку побоювань, починаючи від потенційної втрати передових технологій на полі бою та закінчуючи необхідністю навчати українських військових роботі з безпілотниками.

Представник Пентагону капітан ВМС Майк Кафка відмовився коментувати передачу безпілотників Grey Eagle, але заявив, що Міністерство оборони тісно співпрацює з Києвом, щоб заповнити критичні можливості, необхідні Україні на полі бою. Він додав, що Пентагон «не коментує внутрішні обговорення».

«Отримання цих безпілотників значно розширило б розвідувальні можливості України, а також можливості завдання високоточних ударів, що дозволило б Україні вести спостереження та завдавати ударів по російських цілях на набагато більшому віддаленні», — заявила Дженніфер Кафарелла, наукова співробітниця вашингтонського Інституту вивчення війни.

Марк Брінклі, представник General Atomics, заявив, що компанія запропонувала взяти на себе всі витрати, пов’язані з навчанням українських операторів. General Atomics запропонувала п’ятитижневу програму навчання, яка б проходила по 12 годин на день, сім днів на тиждень і включала тренажер і навчання польотам в реальному часі. За словами Брінклі, згідно з програмою, українські оператори будуть навчені роботі з датчиками та авіонікою, а також технічному обслуговуванню Grey Eagle.

«Я думаю, що є деякі теоретичні дебати, які уповільнюють прогрес, але сподіваюся, що їх можна вирішити. Я не думаю, що ми маємо дозволяти гіпотетичним турботам переважувати реальність життя», — заявив Брінклі.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...