Стало відомо, хто зі "слуг" намагається врятувати прем'єрство Гончарука

На думку першого віце-спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, посилення потребують соціальний та економічний блоки уряду.

Руслан Стефанчук. Фото: скріншот з відео.

На позачерговій сесії Верховної Ради можуть розглянути питання "про точкове підсилення" Кабінету Міністрів. Про це заявив перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук, передають Патріоти України.

"Ми хочемо дещо відкоригувати. Крім того, мова йде про парламентський контроль за діяльністю уряду. Це абсолютно нормально і відповідає всім критеріям нормального цивілізованого європейського суспільства", – сказав він, коментуючи плани на позачергову сесію, яка відбудеться 4 березня.

На репліку ведучої Тетяни Даниленко, що не йдеться "про невдоволення генеральною лінією діяльності уряду, а тільки про практичні моменти співпраці", Стефанчук відповів: "Безумовно".

"Мова в першу чергу може йти про точкові зміни. Тому що ми бачимо, що деякі напрямки потребують посилення. Зокрема, це соціальний напрямок, економічний. Чи буде питання повної ротації? Ви правильно сказали, що в уряду є імунітет річний... Тому тільки у випадку, якщо (я зараз фантазую) члени уряду напишуть заяви про відставку, це питання може бути розглянуто. А так в уряду, відповідно до Конституції, є такий імунітет", – підкреслив Стефанчук.

Відповідно до ст. 87 Конституції України, питання про відповідальність Кабінету Міністрів, за результатами якого може бути винесено вотум недовіри уряду, "не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності Кабміну або протягом останньої сесії Верховної Ради".

Джерело: Радіо НВ

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...