Статус кандидата авансом: У Єврокомісії заявили, що можуть скасувати рішення через одну причину

Якщо Україна стане державою-кандидатом у члени Європейського союзу, ЄС зможе забрати у країни такий статус, якщо Київ порушить свої зобов'язання. Зокрема, це стосується проведення необхідних реформ для членства в Євросоюзі, передають Патріоти України.

Такий пункт запропонувала ввести Європейська комісія у висновку щодо надання статусу кандидата Україні. Про це йдеться у статті "Української правди".

Як зазначається, раніше таких положень не було у рішеннях Єврокомісії щодо членства будь-якої іншої держави. А зараз Брюссель, врахувуючи особливе становище України, ухвалив таке рішення одночасно щодо України та Молдови.

У матеріалі сказано, що Брюссель хоч і дав України позитивний висновой, вітм по суті сказав, що Київ не готовий бути кандидатом. Крім того, було визначено сім блоків реформ, які державі необхідно виконати, щоби зберегти статус кандидата в члени ЄС.

"Брюссель лишає за собою право забрати цей статус у будь-який момент, або ж навпаки – пересунути Україну або Молдову на наступний етап (дорогою до вступу в ЄС)", – пояснив автор.

Євросоюз не визначив точну дату, до якої Україна має довести здатність проводити реформи. В пропозиції визначено, що ЄК проведе першу оцінку наприкінці 2022 року, однак для відновлення реформ мають завершитися бойові дії. У такому разі, як припускає автор, термін може бути продовжений.

Серед іншого, для збереження статусу кандидата Київ має завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП, провести конкурс глави НАБУ, тощо.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...