Ставки дуже високі: КНДР може розширити обсяг та асортимент зброї, яку вона постачає Росії, - ISW

Північна Корея може збільшити обсяг і асортимент зброї, яку вона постачає країні-агресору Росії. 30 липня один із українських батальйонів помітив, що російські сили використовують північнокорейську військову техніку на кордоні між Україною та Бєлгородською областю, передають Патріоти України.

Зокрема, на північний захід від Шебекіно в Бєлгородській області росіяни використовували протитанковий керований ракетний комплекс Bulsae-4, наданий Північною Кореєю, встановлений на колісному бронетранспортері North Korean-M2010. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Деякі російські мілблогери обережно розширили український звіт, але поставили під сумнів його достовірність. ISW не може незалежно підтвердити використання цієї техніки російськими силами в Бєлгородській області, але якщо це підтвердиться, це буде свідченням збільшення типів озброєнь, які Північна Корея постачає Росії.

Видання NK Pro, орієнтоване на Північну Корею, повідомило 26 липня, що супутникові зображення свідчать про збільшення виробництва протитанкових ракет у Північній Кореї, ймовірно, через зростаючий інтерес Росії до придбання боєприпасів. NK Pro виявило, що Північна Корея розпочала будівництво великого виробничого цеху на заводі вимірювальних приладів Sinuiju в травні 2024 року, а в червні 2024 року почала модернізацію кількох виробничих цехів на скляному заводі Taegwan, які обидва виробляють протитанкові ракети.

Збільшення обсягу та асортименту північнокорейської зброї для Росії, ймовірно, є частиною угоди про всеосяжне стратегічне партнерство, підписаної Володимиром Путіним і диктатором Північної Кореї Кім Чен Ином під час візиту глави Кремля Путіна до Пхеньяна в червні 2024 року.

Раніше повідомлялося, що російські війська почали використовувати в війні проти України далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4 з КНДР. Українська аеророзвідка виявила північнокорейську техніку на одному з напрямків, коли вона перебувала на відкритій місцевості.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...