Стратегічні об'єкти споруджуватимуть швидше: Інженерно-аеродромні батальйони Повітряних сил ЗСУ отримають військово-технічну допомогу США

Це сучасне технічне обладнання, агрегати для ремонту штучних покриттів військових летовищ.

Інженерно-аеродромні батальйони Повітряних Сил ЗСУ отримають військово-технічну допомогу від США, передають Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

Наразі обладнання й техніка вже проходять процес розмитнення і облікування в інженерно-аеродромному управлінні командування Повітряних Сил.

Загалом у складі Повітряних Сил ЗСУ дві відповідних частини:

  • 28 окремий інженерно-аеродромний батальйон Повітряного командування «Південь» (м. Миколаїв)
  • 352 окремий інженерно-аеродромний батальйон Повітряного командування «Захід» (м. Хмельницький).

Завданням інженерно-аеродромних батальйонів є відновлення існуючої інфраструктури летовищ, а також будівництва нових аеродромів.

Станом на 1 січня 1992 року аеродромна мережа Повітряних Сил ЗСУ налічувала майже 120 аеродромів, серед яких 63% мали штучну злітно-посадкову смугу.

Більшість з них занепали, частину незаконно розібрали, а ті що знаходились у використанні ПС ЗСУ до 2014-го були не в найкращому стані, тобто роботи українським інженерно-аеродромним батальйонам вистачає, а за існуючої загрози з боку Росії їх відновлення є дуже актуальним завданням.

Завдання з оперативного ремонту військового аеродрому навіть відпрацьовували за участі міжнародних партнерів у рамках міжнародних військових навчань Sea Breeze 2019.

Завершення робіт з демонтажу зруйнованих плит злітно-посадкової смуги аеродрому в МиколаєвіРобота 133-го будівельного батальйону флоту США (Naval Mobile Construction Battalion 133) на аеродромі в Кульбакіно

Тоді бійці 133-го будівельного батальйону флоту США (Naval Mobile Construction Battalion 133) допомагали у відновленні злітно-посадкової смуги військового аеродрому Кульбакіне в Миколаєві.

Американські військові будівельники за допомогою наявного в них обладнання демонтували зруйновані плити. Вже на місці демонтованої сформували арматурну сітку та залили її бетоном, за для формування нової бетонної плити на злітно-посадковій смузі аеродрому.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...