Сценарій Ізраїлю чи Північного Кіпру: Військовий експерт спрогнозував майбутнє співіснування з Росією

Якщо після повернення до кордонів 1991 року РФ продовжуватиме проявляти агресію, то Україна матиме два шляхи для її стримування - військовий та військово-дипломатичний. Про це говорив у своєму відеоблозі військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

“Ми потрапляємо в ту ж ситуацію, в якій сьогодні перебуває Ізраїль. Тобто це буде збройний конфлікт з низькою інтенсивністю, який буде полягати у збройних провокаціях на кордоні та обміні вогневими ударами за допомогою різних засобів”, - припустив він.

Другим варіантом, за його словами, є застосування міжнародних механізмів, зокрема введення збройного контингенту ООН як миротворчої місії для розділення протиборчих сторін.

“Вони [миротворці] займають місце на кордоні і кожен постріл в сторону противника — це постріл в сторону ООН, що тягне за собою санкції, фактичне вилучення країни з усіх сфер міжнародної співпраці. Це варіант Північного Кіпру”, - пояснив Жданов.

Також експерт вважає, що Україна може звернутися до країн-гарантів безпеки, які можуть створити щось на кшталт військової місії, яка теж стане на кордоні. “Тоді в Росії буде вибір — або воювати з коаліцією, або наразитися на санкції від цих країн”, - резюмував він.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...