"Створює загрозу судноплавству": Залужний підтвердив застосування Росією морських дронів

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі опосередковано підтвердив факт застосування російськими окупантами морських дронів, інформують Патріоти України.

У повідомленні Залужного вказано, що генерал "поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі".

Будь-яких інших згадок щодо використання Росією морських надводних безпілотників у заяві немає.

Напередодні в мережі з'явилось відео з ураженням опор мосту, як стверджувалося, у Затоці Одеської області морськими надводними дронами під час масованої атаки РФ 10 лютого.

Сам міст неодноразово ставав ціллю ракет окупантів. Втім, у Генштабі щодо цього не висловлювалися. Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук, коментуючи поширене відео, заявляв, що не може підтвердити достовірність опублікованих кадрів.

Росіяни заявляли про нібито намір запустити виробництво морських дронів у Криму після атаки надводних безпілотників їхніх суден у Севастопольській бухті.

"Справа не в тому,....": Туск заявив, за якої умови Путін не напав би на Україну

вівторок, 7 травень 2024, 17:49

Повномасштабного вторгнення агресорки Росії до України можна було б уникнути, якби європейські держави заздалегідь краще підготувалися. Тож сьогодні Європейському Союзу необхідно докласти власних зусиль, аби стати безпечним континентом. Про це заявив п...

"Мені дуже тяжко вирватися": Віталій Кличко розповів, де зараз живуть його діти, яких він не бачив понад два роки

вівторок, 7 травень 2024, 17:30

Мер Києва, а у минулому боксер, Віталій Кличко зізнався, що востаннє бачив своїх дітей ще до початку повномасштабної війни. Подробицями особистого життя Кличко поділився у випуску "Тур Зірками" на "Люкс ФМ", передають Патріоти України. Зокрема, Віталій...