Судді КСУ беруть у помічники дружин та родичів своїх же колег, - журналістське розслідування (відео)

Помічники суддів призначаються поза конкурсом за заявою самого судді.

Судді Конституційного суду призначають собі у помічники своїх родичів або близьких колишніх чи чинних колег. Про це йдеться у новому сюжеті "Схем", повідомляють Патріоти України.

Так, у судді Олександра Литвинова помічницею є донька чинного судді Олександра Касмініна Юлія. У 2019 році її було відзначено подякою голови КСУ, а у 2020-му – грамотою. Торік їй нарахували близько 400 тисяч гривень зарплати за рік.

А в самого Касмініна у помічницях невістка іншої судді Наталії Шаптали. У судді Віктора Кривенка працює помічницею Тамара Федоренко – дружина екс-судді КСУ Михайла Гультая, торік вона отримала понад 450 тисяч гривень зарплати.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...