Суттєво доповнили список: Росія визнала "недружніми" ще 11 країн

Росія продовжує поповнювати свій список "недружніх країн". Вона включила до переліку ще 11 держав після атаки на кораблі Чорноморського флоту в Севастополі. Така інформація надійшла від росЗМІ, які послалися на офіційний реєстр, передають Патріоти України.

У список потрапили заморські території Великобританії, які раніше в нього не входили. Це Бермуди, Британська антарктична територія, Британська територія в Індійському океані, острови Кайман, Фолклендські острови, Монтсеррат, острови Піткерн, острови Святої Єлени, Вознесіння і Трістан-да-Кунья, Південна Георгія і Південні Сандвічеві острови, Акротирі і Декелія, Теркс і Кайкос. Тепер у переліку знаходяться всі 14 підконтрольних Британії земель.

Чому Росія поповнила список "недружніх країн" британськими територіями

  • У Севастополі 29 жовтня була проведена атака на кораблі Чорноморського флоту. Цю інформацію підтвердили в Міністерстві оборони РФ.
  • Удари здійснили з використанням надводних безпілотників. За словами експертів з GeoConfirmed, застосовувалося від 6 до 8 бойових дронів, які вразили не менше трьох кораблів.
  • Росія заявила, що до підготовки атаки причетні фахівці військово-морських сил Великобританії. Вони нібито також винні в підриві двох газопроводів — "Північний потік" і "Північний потік-2".
  • Британія відповіла на це: "Щоб відвернути увагу від свого катастрофічного управління незаконним вторгненням в Україну, Міністерство оборони Росії вдається до неправдивих заяв епічного масштабу".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...