"Світ збожеволів": Аналітик заявив, що у майбутньому на людство чекає неминучий ядерний конфлікт

Наразі світ стоїть на порозі того, щоб доторкнутися до певної межі - екзистенційного досвіду, який призведе до переосмислення людьми самих себе. Передусім це може відбутися через війну або ядерний конфлікт. Про це розповів політичний аналітик, директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в інтерв’ю "Главреду", передають Патріоти України.

"Як на мене, запит у людства на цей екзистенційний досвід достатньо високий. Ще подивимося, хто переможе в Америці, якою буде ситуація в Європі з лідерством, які лідери стануть на чолі європейських країн, і яка конфігурація потім буде складатися у світі… Цей запит на катастрофу, через яку ми маємо пройти, є домінуючим сценарієм для багатьох футурологів", - сказав Кулик.

Як зазначив аналітик, раціональні люди вже кажуть, що світ збожеволів. Водночас віруючі переконують, що ми живемо в часи наближення Апокаліпсису. "Хтось каже, що людство усвідомить себе саме через такий досвід, у тому числі ядерний конфлікт. Локальний чи глобальний ядерний конфлікт – питання, наскільки вистачить мудрості у людства. Я кажу не про лідерів, бо, як свідчить практика, у лідерів клепка падає повністю, і тоді їхнє оточення має їх зупинити", - додав він.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...