Ситуація на контролі: У розвідці розповіли, як слідкують за переміщенням російської ядерної зброї

Росія має в своєму арсеналі всі види ядерної зброї: як тактичну, так і стратегічну. Втім, воєнна розвідка України постійно слідкує за її переміщенням. Про це він розповів в ефірі національного телемарафону представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

По-перше, ми знаємо всі місця зберігання. По-друге, ми знаємо кількість і розміщення носіїв ядерної зброї саме тактичного рівня. Ми постійно відстежуємо всі переміщення всіх носіїв – сказав Скібіцький.

Крім того, українські розвідники слідкують за активними заходами, яке може здійснювати 12-те Головне управління Міноборони агресора – саме це відомство відповідає за підготовку і доставку ядерних зарядів до зброї, пояснив Скібіцький.

Він додав, що цей процес не простий, але в ГУР МО України є досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи з 2014 року й раніше.

Тобто ми знаємо всі процедурні питання. Через це ГУР МО України постійно тримає на контролі саме ядерну складову збройних сил Росії – підсумував представник розвідки.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...