"Ситуація стає заплутанішою": у Пентагоні оцінили успіхи ЗСУ та армії РФ на Донбасі

Офіційний представник Пентагону Джон Кірбі оцінив ситуацію на війні в Україні і заявив, що жодна зі сторін не досягла значного прогресу. За його даними, бої в районі між Херсоном та Миколаєвом тривають, українські та російські війська мають сутички щодня, передають Патріоти України.

"Українці оцінили б це як прогрес, оскільки утримують росіян від наступу на Миколаїв. І це не так вже й мало", - сказав Кірбі на брифінгу. У районі Харкова Україна продовжує контрнаступ, відтісняючи російські війська на Схід, ближче до кордону. Водночас на Донбасі, за словами Кірбі, ситуація стає більш заплутанішою.

"Я маю на увазі, що щодня відбуваються зіткнення та бої, іноді за маленькі хутори і села, іноді - за великі міста, де росіяни можуть домогтися успіхів, але наступного день втрачають ці досягнення. Тому буквально щодня деякі території переходять з рук в руки", - сказав він.

Представник Пентагону уточнив, що мова йде про ситуацію на північному сході Донецької області, недалеко від Сєвєродонецька і Лисичанська, де "росіяни продовжують домагатися дуже поступового прогресу, просуваючись на Захід в межах Донбасу".

Однак у напрямку Слов'янська і Краматорська "вони не домоглися значного прогресу", - зазначив він. Кірбі додав, що війська РФ мають величезну чисельну перевагу. Зараз Росія розгорнула в Україні 110 оперативно-батальйонних тактичних груп. Більшість - на Півдні, а інші угруповання роз'єднані та воюють в районі Донбасу.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...