Ситуація вкрай складна: Росіяни в Сєвєродонецьку можуть застосувати вогневий вал, - військовий експерт

Увага світу прикута до Сєвєродонецька, який окупанти досі намагаються штурмувати. Ситуація в населеному пункті змінюється щогодини. Захопити це місто для Росії - наразі винятково політичне рішення. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Захопити Сєвєродонецьк – політично важливо для Росії

За його словами, після 2014 року, після захоплення міста Луганська, саме Сєвєродонецьк виконував функції "столиці". Тому для Росії і політично важливо його захопити.

Якщо є змога, то ми його (Сєвєродонецьк – 24 канал) утримуватимемо. Якщо змоги не буде, то треба залишати місто, щоб зберегти життя наших військовослужбовців на цій ділянці. У нас є ще один форпост – це Лисичанськ, – наголосив Жданов.

Він вважає, що для російської армії Сєвєродонецьк може стати другим Маріуполем, де противник поклав шалену кількість людей та техніки.

Можуть застосувати вогневий вал

Окупанти, як відзначив експерт, можуть спробувати свою улюблену тактику. "Застосують тактику вогневий вал і знищуватимуть просто все, що там стоятиме перед їхніми військами", – сказав Жданов.

Він впевнений, що в будь-якому разі загарбники вже мають величезні втрати. Якби не політичні завдання, будь-який військовий начальник, маючи здоровий глузд, вже б відмовився від такого лобового штурму міста, однак не Росія.

Чому саме таку тактику використовують окупанти

Військовий експерт пояснив, що Росія намагається зробити просто пустелю. Їй не потрібні люди на тій території. Тому й окупанти особливо не піклуються про те, що залишиться.

"Вони намагаються просуватися за вогневим валом і не зупинятися. Якщо вони все ж зупиняться, то тоді їм не буде за що зачепитися і вони будуть змушені відступати", – додав Жданов.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...